Matthew 3:3, Isaiah 40:3, Malachi 3:1, Matthew 3:11, John 1:33-34, Matthew 3:16, Isaiah 11:2, Matthew 3:15, John 1:29, Matthew 3:17, Psalms 2:7

Vecā Derība pareģo, ka būs kāds, kurš sagatavos ceļu Kristum.Šī persona ir Jānis Kristītājs.(Matthew 3:3, Isaiah 40:3, Malachi 3:1)

Matthew 3:3 Jo šis ir tas, no kā pravietis Jesaja runājis sacīdams: “Saucēja balss tuksnesī: “Sataisiet Tā Kunga ceļu; dariet līdzenas Viņa takas.””

Isaiah 40:3 Saucēja balss ir tuksnesī: sataisiet Tam Kungam ceļu, dariet klajumā staigājamu ceļu mūsu Dievam.

Malachi 3:1 Redzi, Es sūtu Savu eņģeli, lai tas Manā priekšā sataisa ceļu. Un drīz nāks uz Savu namu Tas Kungs, ko jūs meklējat un derības eņģelis, pie kā jums labs prāts. Redzi, Viņš nāk, saka Tas Kungs Cebaot.

Jānis Kristītājs pravietoja, ka Kristus kristīsies ar Svēto Garu.(Matthew 3:11)

Matthew 3:11 Es jūs gan kristīju ar ūdeni uz atgriešanos no grēkiem, bet kas pēc manis nāk, Tas ir jo spēcīgāks nekā es; Tam es neesmu cienīgs kurpes nest; Tas jūs kristīs ar Svēto Garu un ar uguni;

Arī Jānis Kristītājs liecināja, ka tas, pie kura Svētais Gars nāca, kad viņš kristījās, bija Kristus.Vecajā Derībā tika paredzēts, ka Svētais Gars nāks pie Kristus.(John 1:33-34, Matthew 3:16, Isaiah 11:2, Isaiah 42:1)

John 1:33 Un es Viņu nepazinu, bet kas mani sūtījis kristīt ar ūdeni, Tas uz mani sacīja: uz ko tu redzēsi Garu nolaižamies un paliekam, šis ir Tas, kas kristī ar Svēto Garu.
34 Un es esmu redzējis un liecību devis, ka šis ir Tas Dieva Dēls.”

Matthew 3:16 Un kad Jēzus bija kristīts, tad Viņš tūdaļ no ūdens izkāpa. Un redzi, debesis atvērās pār Viņu, un Jānis redzēja Dieva Garu kā balodi nolaižamies un uz Viņu nākam.

Isaiah 11:2 Un uz Tā dusēs Tā Kunga Gars, gudrības un saprašanas Gars, padoma un stipruma Gars, atzīšanas un Dieva bijāšanas Gars.

Isaiah 42:1 Redzi, Tas ir Mans kalps, kam Es palīdzu, Manis izredzēts, pie kā Manai dvēselei labs prāts. Es savu Garu esmu licis uz Viņu, tautām iznest tiesu.

Kad Jānis Kristītājs kristīja Kristu, visi pasaules grēki tika nodoti viņam.(Matthew 3:15, John 1:29)

Matthew 3:15 Bet Jēzus atbildēja un uz to sacīja: “‹Lai nu tā ir; jo tā mums pieklājās, piepildīt visu taisnību. ›” Tad viņš to Tam ļāva.

John 1:29 Otrā dienā Jānis Jēzu ierauga nākam un saka: “Redzi, Tas Dieva Jērs, kas nes pasaules grēkus.

Dievs apstiprināja Vārdu, ka Jēzus ir Dieva Dēls, kurš veiks Kristus darbu.(Matthew 3:17, Psalms 2:7)

Matthew 3:17 Un redzi, balss no debesīm sacīja: “Šis ir Mans mīļais Dēls, pie kā Man ir labs prāts.”

Psalms 2:7 Es sludināšu likumu: Tas Kungs uz mani sacījis: tu esi Mans Dēls, šodien Es tevi esmu dzemdinājis.